To Be Read: August

2016-08-08 @ 08:46:00 / read
Emilia: I augusti har jag inte så många på min TBR lista eftersom det händer så otroligt mycket just i augusti, med flytt, födelsedagsfest, andra kalas och framför allt att skolan startar igen den 29e. Men jag ska ändå försöka läsa mist en bok i veckan, men förhoppningsvis fler! Här kommer alltså listan på de böcker jag tänkt läsa denna månaden, det är inte alls säkert att jag kommer läsa alla.
 
DET BLÖDANDE HJÄRTAT av Andrew Taylor: Den här boken har jag redan börjat på, så jag ska bara läsa klart den. (Jag började med den i augusti så jag tycker att den ändå får räknas. Boken utspelar sig i London 1934, främst runt Bleeding Heart Square och handlar om Lady Lydia som rymmer från sin misshandlande man och flyttar in hos sin far som bor i en lägenhet vid Bleeding Heart Square. Boken är en "klusligt klaustrofobisk psykologisk spänningsroman" (taget direkt från baksidan) då Lady Lydia upptäcker att platsen som hon flyttat till har mörka gåtor och hemligheter. 
 
438 DAGAR av Johan Persson & Martin Schibbye: Den här har jag hållt på med ett tag och har kommit lite längre än hälften. Tyvärr tar sättet den är skriven på väldigt lång tid och jag blir trött efter bara några sidor (så brukar det inte vara i alla fall). Boken är helt baserad på händelsen som gjorde att de blev gripna som terrorister i Ogaden regionen och dess efterföljder. Jag känner att jag måste läsa klart boken annars kommer jag inte göra det och jag tror det är viktigt att förstå hur andra människor lever runt om i världen.
 
CROWN OF MIDNIGHT av Sarah J. Maas: I 18års present fick jag Throne of Glass, den första boken i serien med samma namn. Läste ut boken på två dagar när vi var i Grekland och kände att jag behövde nästa bok i serien direkt. Tyvärr fick jag vänta med att få tag på andra boken tills jag kom hem igen och hann påbörja Det blödande hjärtat så jag tänker vänta med att läsa Crown of Midnight tills åtminstone Det blödande hjärtat är utläst. Jag kan inte skriva vad Crown of Midnight handlar om eftersom det är andra delen i en serie och jag vill inte avslöja något för den som inte läst första boken.
 
FRÅN OCH MED DU av Mhairi McFarlane: Jag vet inte riktigt varför jag har den här boken på min TBR lista. Mamma läste den under semestern i Grekland och tyckte den var så bra och rolig. Kanske blir det en bra blandning att även ha med lite chicklit och komedi i den annars spänning/verklighetsbaserade/fantasti TBR lista. 
 
Emelie
 
CLOCKWORK PRINCESS, PRIDE AND PREJUDICE, A HOLOGRAM FOR THE KING, CITY OF FALLEN ANGELS | Jag ska försöka hålla det här väldigt kort. Först och främst på min to be read för augusti månad hittar vi Clockwork Princess - den sista boken i The Inferal Devices. Jag har hittills älskat trilogin, men är otroligt exalterad över att få starta The Mortal Instruments igen på bok fyra. City of Fallen Angels kommer jag påbörja i slutet av månaden. På listan hittar vi även en klassiker - Pride and Prejudice av Jane Austen. Det är nämligen månadens bok i en ny bokklubb där vi ska läsa igenom Austen's böcker. Sist är det en bok av Dave Eggers, vilken blir den första boken jag kommer ha läst av författaren - A Hologram for the King. Nybliven film med Tom Hanks som intresserar mig. Beställde den här tillsammans med The Circle som snart också ska bli en film med Tom Hanks. Spännande!
 
 
Linna: Jag hoppas att läsa så många böcker som möjligt nu i Augusti, men är inte säker på om det kommer fungera eftersom jag just nu jobbar fulltid, snart börjar skolan och har en massa annat att göra, men jag tänker definitivt försöka och därför får ni nu mina 4 viktigaste tbr böcker för månaden i min planerade ordning.
 
 
SJÖFARARNA samt TRUMMORNAS DÅN av DIana Gabaldon
Del tre och fyra i Diana Gabaldons serie outlander står högst upp på min tbr lista. Jag väntar längtansfullt att få läsa båda böckerna och har stora förhoppningar på dem med tanke på hur bra de tidigare böckerna var. 
 
THE TITANS CURSE av Rick Riordan
Det kommer bli första gången jag läser The Titans Curse eftersom jag aldrig tidigare har kommit så långt i serien och jag är extra taggad på att läsa den på engelska eftersom jag påbörjade serien på svenska första gången. Jag hoppas att Rick Riordan får ihop spänningen, vänskapen och allt annat som gjort de tidigare böckerna så läsvärda även i denna bok och hoppas att boken inte kommer att ta slut för fort.
 
THE ARCHIVED av Victoria Schwab
Trots att jag inte har hört så mycket om denna bok är det nog den mest spännande på min tbr lista eftersom detta inte är en uppföljare som de tre andra böckerna är utan är istället den första i sin serie vilket gör att jag inte vet vad jag har att vänta av den jämfört med de andra. Trots att den är helt ny för mig tror jag att den kommer bli min tredje bok för månaden eftersom jag redan påbörjat de två innan.