Bok till serie du borde se 2017 I

2017-02-28 @ 21:01:00 / 2017

För att njuta av dessa serier kanske det är värt att läsa böckerna först, men har du inte orken eller viljan är dessa några av de bokinspirerade eller bokbaserade böckerna som varje boknörd borde se under 2017! Detta är bara första delen av många, så är du intresserad får du hålla ögonen öppna för del 2 :D

 

 

Pretty Little Liars (7.7 IMDB)

Pretty Little Liars (PLL) är en amerikansk tonårs-dramaserie skapad av Marlene King. Den är baserad på bokserien med samma namn av Sara Shepard. Serien följer fyra highschool tjejer som heter Aria, Spencer, Hanna och Emily som efter att deras “ledare” Alison försvinner. Ett år senare hittas Alisons kropp och de andra tjejerna böcrjar då få sms från en mystisk person som går under namnet “A” som hotar att avsluta alla deras hemligheter. Serien hade premiär den 8 Juni 2010 och letar du efter ett maraton kan detta kanske den rätta för dig, I skrivandets stund finns det nämligen 120 avsnitt och 7 säsonger att njuta av! 

 

The Magicians (7.5 IMDB)

The Magicians är en amerikans serie baserad på romanen med samma namn av författaren Lev Grossman. Tv-serien är skapad av Sera Gamble och John McNamara. Det första avsnittet sändes den 16 december 2015, som en förhandsvisning av säsongen. Resten av säsongen hade premiär den 25 januari 2016. Säsong två kommer har haft premiär i januari i år! Quentin Coldwater får veta att det finns magi när han blir antagen till Brakebills college för magisk pedagogik. Under sin skoltid inser han att Fillory, världen från hans barndoms favoritböcker, kanske finns på riktigt och att den dessutom kanske utgör en fara för mänskligheten. Man får samtidigt följa en av Quentins barndomsvänner, Julia, som nekas inträde på Brakebills och istället desperat söker efter ett annat sätt att lära sig magi. Letar du efter en magisk, men ganska kort serie som inte har så många avsnitt, men som kan ses som ett avsnitt/vecka när man väl har sett klart på första säsongen är det här helt klart den serien du borde se. 

 

Shadowhunters (6.3 IMDB)

Shadowhunters är en amerikansk fantasy-serie som baseras på bokserien vid namn The Mortal Instruments skrivna av Cassandra Clare. Det är andra gången bokserien har kommit till tv efter en film 2013 vid namn The mortal insturments: City of bones, men som tyvärr floppade ganska rejält. Tv-serien hade premiär den 12 Januari 2016. Säsong 2 hade premiär den andra Januari i år. Serien handlar om en tjej som heter Clary som precis har blivit antagen till Brooklyns konst-akademi. På sin 18:onde födelsedag får hon reda på att hon är en sk. ”shadowhunter” en person som är halvt människa och halvt ängel. Samma natt blir Clarys mamma Jocelyn bortförd av en grupp onda shadowhunters som kallas cirkeln. För att få tillbaka sin mamma vänder sig Clary till Luke, en person som hon tidigare litade på, men som hon sedan får reda på förrådde henne.