Review: Da vinci koden

2016-06-24 @ 12:00:00 / read

DA VINCI KODEN | Dan Brown

 

BOKENS HANDLING: While in Paris, Harvard symbologist Robert Langdon is awakened by a phone call in the dead of the night. The elderly curator of the Louvre has been murdered inside the museum, his body covered in baffling symbols. As Langdon and gifted French cryptologist Sophie Neveu sort through the bizarre riddles, they are stunned to discover a trail of clues hidden in the works of Leonardo da Vinci—clues visible for all to see and yet ingeniously disguised by the painter.

ÅR 2005 | SIDOR 501 | SERIE Robert Langdon #2 | SPRÅK Svenska

 

FÖRSTA MENINGEN: Den kände museiintendenten Jacques Saunière stapplade genom den valvkrönta öppningen som ledde till museets Grande Galerie.

 

TANKAR OCH KOMMENTARER: Okej så det var länge sedan jag läste denna bok, jag har inte läst den på kanske fem år, men jag kommer fortfarande ihåg vilken underbar känsla jag fick av att läsa boken. Jag var kanske 12-13 år när jag läste den, så trots vad många säger tycker jag faktiskt inte att den är alltför svår att förstå. Det är även därför jag bara har läst boken på svenska eftersom engelskan var för svår för mig att förstå och sedan har jag inte hittat den på engelska, men jag letar fortfarande! Det är ganska många mord, kidnappningar och liknande som man måste veta om, den första scenen handlar trots allt om ett mord, men om jag som 12 åring tålde att läsa denna, borde det inte vara någon fara för dig heller. Da Vinci Koden tycker jag definitivt är den bästa boken i serien, även om resten av de också är väldigt bra.