Bok till serie du borde se 2017 IIII

2017-04-06 @ 11:08:00 / Resensioner

The 100 (7.8 IMDB)

The 100 är en amerikansk Tv-serie som hade premiär för första gången den 19 mars 2014. Den fjärde säsongen hade premiär den 1 februari i år. Det har gått 97 år sedan ett kärnvapenkrig nästan utplånade allt liv på jorden. 12 nationer har dock lyckats bemanna en rymdstation och har skapat en stor station som kallas Arken. Där försöker den mänsklighet som finns kvar att överleva medan de väntar på att jorden åter ska bli beboelig. Det visar sig att Arken och dess invånare inte kommer överleva länge till vilket gör att dess ledare bestämmer sig för att skicka ner 100 kriminella ungdomar för att undersöka om det går att överleva på jorden.

 

The Shannara Chronicles (7.5 IMDB)

Shannara Cronicles är en amerikansk fantasy/science fiction-serie baserad på triologin vid namn ”The sword of Shannara” av Terry Brooks. Serien är filmad runt om på Nya Zeeland och serien sändes mellan den 5 januari och 1 mars 2016. Första säsongen hade 10 avsnitt, men ska få en andra säsong. Serien följer i stort sett storylinen i boken ”The Elfstones of Shannara” och utspelar sig i vad som kallas de ”Four lands”. När serien startar har demoner börjat återvända efter att tidigare ha blivit bannlysta till en plats känds som ”Forbiddingsom är låst av ett uråldrigt träd som kallas Ellcrys. Serien följer Wil, Amberle och Eretria, som med hjälp av druiden Allanon ska försöka förhindra att Ellcrys dör, vilket hade släppt lös alla demonerna tillbaka till deras värld.

 

A series of unfortunate events (8.1 IMDB)

A Series of Unfortunate Events, eller Lemony Snicket´s A Series of Unfortunate Events, är en amerikans dramaserie från Netflix. Den är baserad på en novellserie med samma namn, av Lemony Snicket. Serien hade premiär den 13 Januari 2017. Första säsongen har åtta episoder och är förnyad till en andra säsong som ska bestå av tio avsnitt. År 2004 gjordes en film från bokserien vid samma namn som bokserien och den nya serien. Alla tre, serien, boken och filmen handlar om tre barn, Baudelaire, som när deras föräldrar dör i en brand får bo hos en avlägsen släkting vid namn Greve Olaf som vill göra anspråk på familjens förmögenhet för sig själv.  

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: