Bok till serie du borde se 2017 II

2017-03-10 @ 15:00:00 / 2017
 

The Carrie Diaries (7.0 IMDB)

Är en amerikansk tonårs-dramakomediserie skriven av Amy Harris. Serien fick två säsonger från den 14 Januari 2013 och den 31 Januari 2014. Den är baserad på bokserien med samma namn, skriven av Candace Bushnell. Den första säsongen fokuserar på Carrie under hennes högstadietid år 1984 när hon utforskar livet i New York samtidigt som hon praktiserar på ett modemagasin. Den andra säsongen är mer inriktad på hennes liv i staden och hennes vänners liv. Om du saknar en tonårsserie att se i år kanske denna är värd att se, speciellt om du inte letar efter ett långt seriemaraton utan en kortare serie.

 

Game of Thrones (9.5 IMDB)

Game of Thrones är en amerikans fantasydrama serie av David Benioff och D. B Weiss. Serien är baserad på bokserien ”A Song of Ice and Fire” av George R. R. Martins. Serien hade premiär i USA den 17 April 2011 och är nu inne på sin sjätte säsong, vilken slutade på den 26 juni 2016. Serien har blivit förnyad till sju avsnitt och ska ha premiär i mitten av 2017. Nästa år ska serien avslutas med sin åttonde och sista säsong. Den första säsongen beräknas vara den allra dyraste tv-serien som någonsin spelas in och de 10 avsnitten har kostat ungefär 310 miljoner kronor. Serien utspelar sig på de påhittade kontinenterna Westeros, som ofta kallas ”De sju kungarikena” och Essos och har flera sidoberättelser. Den handlar om flera olika familjer som kämpar emot varandra för att få kronan och att få leda alla de sju rikerna. Man får se alla händelser ur många olika perspektiv, med många äventyr och förrädare. Tv-serien kan innehålla många sexscener och anses vara väldigt våldsam så låter det inte som din sorts serie, välj hellre någon annan i min lista :P

 

Outlander (8.5 IMDB)

Outlander är en Brittisk-amerikansk dramaserie som är baserad på bokserien med samma namn, skriven av Diana Gabaldon. Det första avsnittet visades den 9 augusti 2014, den andra halvan av säsong 1 hade premiär den 4 april 2015. Seriens andra säsong hade premiär den 9 april 2016. Serien handlar om Claire, en gift krigssjuksköterska som strax efter andra världskrigets slut åker på smekmånad till Skottland med sin make, då Claire skickas tillbaka i tiden till 1743, där hon omedelbart kastas in i en okänd och farlig värld och hon tvingar söka skydd i de skottska högländerna när hennes liv blir hotat. Outlander har än så länge 34 avsnitt, så gillar du Skottland, 1700-tal eller bara allmänt snygga människor och rekvisita, är det bara att börja kolla på Outlander direkt!

 




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: