Bok till serie du borde se 2017 III

2017-03-15 @ 14:07:00 / 2017
 

Roswell (7.5 IMDB)

Roswell är en amerikansk science fiction och tonårs-dramaserie från år 1999. Serien består av tre säsonger och första säsongen hade premiär i Sverige 25 augusti 2000. Serien utspelar sig i staden Roswell som ligger i den amerikanska delstaten New Mexico och handlar om den 16-åriga Liz Parker som i första avsnittet av misstag blir skjuten på ett café och blir under mystiska omständigheter räddad av hennes klasskamrat Max. Både Max, hans syster Isabel och även deras vän Michael är hybrider och tror att de var med om Roswells omtalade krasch år 1947 där det ryktas om att militären dolde att utomjordingar störtade där. 

 

Hannibal (8.6 IMDB)

Hannibal är en amerikansk psykologisk/thriller/kriminal-drama. Serien hade premiär den 4 april 2013 och lades ner den 29 augusti 2015. Serien är baserad på karaktärerna i boken Röda Draken av Thomas Harris. Från början var det planerat att det skulle bli sju säsonger, men på grund av de dåliga tittarsiffrorna lades serien ner efter endast tre. I Sverige visades bara fyra avsnitt på grund av tittarsiffrorna. Serien handlar om en FBI-profilerare vid namn Will för att hjälpa till att undersöka en seriemördare i Minnesota. Eftersom undersökningen tynger på Will beslutar hans överordnade att han ska övervakas av psykiatern Dr Hannibal Lecter – som i hemlighet är en kannibalisk seriemördare – börjar bygga starka band med Will som kan ändra båda deras liv.

 

Gossip Girl (7.4 IMDB)

Gossip Girl är en amerikansk serie baserad på bokserien med samma namn. Bokserien är skriven av Cecily von Ziegesar. Tv-serien hade premiär den 19 september 2007 och seriens berättarröst är den allvetande bloggerskan kallad ”Gossip Girl” och serien kretsar kring olika privilegierade ungdomar på Manhattans Upper East Side i New York. Det är Gossip Girl som avslöjar alla stora hemligheter i det skandalösa liv som levs på Manhattan. Serien har mottagit många nomineringar och har vunnit 18 Teen Choice Awards. Gossip Girl fick en sjätte och sista säsong som bestod av 10 avsnitt och hade premiär den 8 oktober 2012 och den avslutades i december samma år.